设为首页 | 加入收藏 | 会员中心
微信公众号: 扫描二维码,点击看大图
tingliku
关注微信:
关注微博:
您的位置:听力库英语网 > 高考英语 > 高考英语阅读

高考英语阅读理解精典范例6

Cannes will rock to the sound of a cancan dance this year when Moulin Rouge by the Australian director Baz Luhrmann opens the French film festival

(电影节)in May. The musical stars Nicole Kidman as a singer, and John Leguizamo as the artist Henri de Toulouse-Lautree. It will be competing for the palme d'Or, the festival's top prize. The festival runs to May 21.

The American actor Tommy Lee Jones, 54, has married his longtime girlfriend, Dawn Maria Laurel, 36, in a private wedding in San Antonio."It wasn't a big to-do,"said Fred Biery, a U.S. District Judge who performed the service. He refused to discuss things further."These are very private people,"he said.

Loretta Lynn is being treated for a very bad cold in Tennessee and will miss several appearances. The country singer, 65, was admitted to a hospital near her home in Hurricane Mills."She is in good condition, but the doctors are watching her closely,"a spokeswoman said.

The French-Algerian singer Enrico Macias was named a United Nations peace messenger. Enrico joins eight other people who act as goodwill envoys(使者)for the United Nations, among them are the writer Elie Wiesel and the basketball player Magie Johnson.

1. We can learn from the text that Henri de Toulouse-Lantree is .

A. a figure in a film B. a dancer in a show

C. a country singer D. a prize winner

2. We know from the text that .

A. Moulin Rouge won the top prize in a film festival

B. Loretta Lynn is under the doctor's care

C. eight people serve as the UN goodwill enjoys

D. Fred Biery was Tommy Lee Jones' assistant

3. This text most probably appears in .

A. a book on film stars B. a film review in a magazine

C. a newspaper D. a notice

解析:

1.A。第一段"…and John Leguizamo as the artist Hentti de You-louse- Lautree."可知,as前省略了will act, as前的人是一个演员,其后的人是电影中的角色。

2.B。第四段"She (Loretta Lynn)is in good condition, but the doctors are watching her closely"可知答案。Moulin Rough(一部影片)即将参加电影节,尚未获奖,排除A。Enrico Macias同其他八人一道,共九人,排除C。Fred Biery是一个法官,故排除D。

3.C。全文四小段文章均是关于影视娱乐圈的事,应该是从报纸的休闲娱乐栏目中选取的文章。

上一篇:高考英语阅读理解精典范例5 下一篇:高考英语阅读理解考点聚焦
高考英语阅读理解精典范例6 相关阅读
查看更多>>

高考英语阅读

 发表评论  网友已发表 条评论,点击查看
用户名: 密码: 验证码:
匿名发表 还没注册?免费注册,领取礼物
栏目热门
  1. 高考英语阅读理解文章的十大考点
  2. 高考英语阅读理解 推理判断题解题技巧
  3. 高考英语阅读理解 细节理解题解题技巧
  4. 高考英语阅读理解 主旨大意题解题技巧
  5. 阅读理解题型及解题技巧 3.文章细节理解
  6. 高考英语阅读的七种武器
  7. 高考英语阅读复习攻略
  8. 高考英语阅读理解(说明文)练习2
  9. 阅读理解题型及解题技巧 2.理解中心思想
  10. 高考英语阅读高分策略:细节理解题
考试推荐
  • CET
  • TEM
  • BEC
  • 雅思
英语听力 英语口语
大学英语 考研
精华推荐
  • 听力
  • 口语
  • 美文
  • 翻译
轻松休闲
  • 视频
  • 歌曲
  • 小说
  • 文化