设为首页 | 加入收藏 | 会员中心
微信公众号: 扫描二维码,点击看大图
tingliku
关注微信:
关注微博:
您的位置:听力库英语网 > 高考英语 > 高考英语阅读

高考英语阅读理解精典范例4

It's not the flashiest car in the world. Not even close. But the 1971 Volkswagen named Helios can do something most cars can't : run on solar energy—energy from the sun's light and head!

Joshua Bechtold, 14,and the other students at the Riverside School in Lyndonville, Vermont, worked They named their car after Helios, the sun god in Greek mythology(神话)。

The 4-year-old Tour de Sol encourages the use of "green",or environmen- tally friendly, cars to help reduce pollution and save enengy. It's not a race. Cars are judged on fuel efficiency(耗油量)rather than speed. In the week-long event, 44 cars took the 350-mile tour from Waterbury, Connecticut, to Lake George, New York. Of the 23 student cars, Helios was the only one built by middle school students.

A teacher drove Helios, but the children talked with people wherever they stopped along the road."That was my favorite part,"says Anna Browne,15."We explained how the car runs."

Due in part to old, inefficient batteries(电池),Helios finished fourth—out of four—in its kind, the sun-powered class."We were there for the fun of it,"Anna says,"We're proud of Helios,"says Ariel Gleicher, 14."It's a car that's good for the environment."

1. What is special about the car Helios in the text?

A. It was built by middle school students

B. It has an attractive design

C. It was made in 1971

D. It won the fourth prize

2. How many sun-powered cars took part in the race?

A. 1 B. 4 C. 23 D. 44

3. What would be the best title for the text?

A. The Making of Helios

B. 1999 American Tour de Sol

C. Sun-powered Gars on the Road

D. Use of Green Cars in Connecticut

4. The students felt proud of Helios because .

A. it could run as far as 350 miles

B. it was favored by many children

C. it had high-quality batteries

D. it was driven by clean energy

解析:

1.A。从第一段"run on solar energy"和第二段"Joshua Bechtold,14, and the other students…worked many months to get Helois ready."可知本车利用太阳能,并且由学生制做。

2.B。从最后一段"Helois finished fourth-out of four-in its kind, the sun-powered class"可知,四辆同类车参赛,Helois得第四名。

3.C。全文讲述Helois这类太阳能车。本文不止讲Helois的制作,排除A。本文讲Helois参赛前后的事,不以赛事为主,排除B。环保汽车的使用不止在Connectinut, 排除D。

4.D。学生们对此车感到自豪是因为该车环保,而非车速或小孩子喜欢,且它的电池旧而效率低,排除其他各项。

上一篇:高考英语阅读理解精典范例3 下一篇:高考英语阅读理解精典范例5
高考英语阅读理解精典范例4 相关阅读
查看更多>>

高考英语阅读

 发表评论  网友已发表 条评论,点击查看
用户名: 密码: 验证码:
匿名发表 还没注册?免费注册,领取礼物
栏目热门
  1. 高考英语阅读理解文章的十大考点
  2. 高考英语阅读理解 推理判断题解题技巧
  3. 高考英语阅读理解 细节理解题解题技巧
  4. 高考英语阅读理解 主旨大意题解题技巧
  5. 阅读理解题型及解题技巧 3.文章细节理解
  6. 高考英语阅读的七种武器
  7. 高考英语阅读复习攻略
  8. 高考英语阅读理解(说明文)练习2
  9. 阅读理解题型及解题技巧 2.理解中心思想
  10. 高考英语阅读高分策略:细节理解题
考试推荐
  • CET
  • TEM
  • BEC
  • 雅思
英语听力 英语口语
大学英语 考研
精华推荐
  • 听力
  • 口语
  • 美文
  • 翻译
轻松休闲
  • 视频
  • 歌曲
  • 小说
  • 文化